Oude schildertechnieken toepassen met moderne materialen – 19 en 26 oktober van 10 – 12:30 – workshop

Geprepareerd canvas en opzet van de tekening en  eindresultaat

Schilderen met acryl op een imprimatura, dwz: gebruik van een gekleurde onderlaag, mogelijkheden en uitdagingen. Gebruik van dekkende en transparante lagen.  We geven uitleg over de verschillende materialen,  je kan zelf experimenteren met het aanbrengen van een gekleurde onderlaag en de werking van verschillende gels en structuurpasta’s.

In de 17de eeuw werd door verschillende kunstenaars, gewerkt op een loodwitlaag. Met het toenmalige loodwit kon men perfect mooie en zeer fijne impasto’s creëren. Dezelfde toepassingen zijn mogelijk met de huidige mediums, gels en molding pasta’s voor acryl.

In deel twee werk je verder op de eerder aangebrachte onderlaag.

Deze workshop bestaat uit 2 sessies!
Iedereen is welkom, er is geen voorkennis vereist.

Datum: vrijdagen 19 en 26 oktober van 10 tot 12:30 uur van 10:00 tot 12:30 uur
Locatie: ART10, Peperstraat 12 Tienen
Begeleiding: Danielle Depoortere
Kostprijs: € 95 per persoon (voor de 2 sessies
Zelf meebrengen: penselen van verschillende grootte, vodden keukenhanddoek/keukenrol,  een lege bokaal (water), acrylverf;
Wij zorgen voor verschillende soorten gels en structuurpasta’s.

Inschrijven kan door het storten van € 95  op rekeningnummer  BE08 1030 5685 5913 van ART10 met vermelding van je naam en workshop.
We behandelen de inschrijvingen in volgorde van betalen. Schrijf snel in want we werken met een kleine groep (max. 6 deelnemers). Uw gegevens worden verwerkt conform met ons privacybeleid.