ART10 – pop-up ruimte voor expressie

ART10 is een toegankelijk initiatief. Met een ruim hart voor alle vormen van expressie geeft Art10 aandacht aan de beeldende kunsten in ruime zin: schilderen, tekenen, beeldhouwen, keramiek, fotografie, kalligrafie, textielkunst…

ART10 brengt kunst en expressie dichtbij. Kunst is er voor iedereen! Je loopt gewoon binnen en je ontdekt tal van leuke, betaalbare en unieke kunstgeschenken.

ART10 werkt met een open, eclectische en progressieve opvatting over kunst en creatieve expressie waarbij er ruimte is voor elke artistieke prestatie en (plastische) expressie die een zinneprikkeling teweeg brengt bij de toeschouwer.

ART10 is een ruimte waar je emoties worden geprikkeld, waar je wordt beroerd, waar het verhaal achter de expressie en de kunstenaar belangrijk zijn, een plek waar kunstenaar en kunstliefhebber elkaar kunnen ontmoeten!

ART10 is een initiatief van Goedele De Mey en Jean-Louis Vandecauter, beeldend kunstenaars uit de ruime omgeving van Tienen

“Ik droom al een tijdje over een eigen kunstruimte in brede zin. Een ruimte waar mensen kunnen creëren en deze creaties ook kunnen tonen. Een ontmoetingsplek waar geïnteresseerden kunnen ontmoeten, ontdekken en geïnspireerd worden.  Veel mensen zijn creatief en kunstzinnig bezig maar aarzelen om hiermee naar buiten te komen. ART10 biedt hen een laagdrempelige manier om hun artistieke creaties te tonen aan een ruim publiek. ART10 beoordeelt of veroordeelt niet, maar handelt naar een ruime, eclectische en praktische filosofie over kunst en artistieke expressie. We werken met wisselende tentoonstellingen en idealiter brengen we elke tentoonstelling 10 verschillende kunstenaars of ambachtslui in evenveel verschillende disciplines bij elkaar. Het gaat niet alleen om tonen en kijken, maar ook over doen. Er zijn workshops waarin deelnemers hun creatieve mogelijkheden ontdekken of verruimen. Suggesties en ideeën zijn welkom!”
www.goedeledemeyart.com

 “Wanneer vriendin Goedele mij wilde betrekken bij het project een ‘Pop-Up” galerij opstarten’ was ik heel snel overtuigd om deel te nemen,  onder andere omdat ik haar filosofie over kunst en “zogezegde amateurkunst” volledig deel en steun.
Na rijp beraad en overwegingen allerhande werd ART10 geboren en opgezet door twee kunstenaars met ruime tentoonstellingservaring.
Mijn absolute voorliefde voor olieverf op doek wordt gedreven door passie en impulsiviteit, inspiratie gemoduleerd in een bruisend kleurenpalet.”
www.jl-art.com

 

Doe je graag mee?
Laat het ons weten