Tegel decoreren, vertrekkende van een foto of tekening – vrijdag 23/11 van 19:30 tot 21:30 uur – workshop

Vertrekkende van een foto of een tekening maken we een sjabloon in papier. Uit een lederharde kleilap snijden we een tegel. Met behulp van het sjabloon brengen we de  tekening  over op de tegel. Je kan zelf een foto of tekening meebrengen, maar je kan ook één van de beschikbare voorbeelden gebruiken. Wie dat wil, kan zijn eigen welkomsplaat of huisnummer maken. We gebruiken kleislibs om de tegel te decoreren, wat naturelle kleuren geeft. Naast de sjabloontechniek, kan je ook nog andere decoratietechnieken uittesten, zoals sgraffito op een droge kleistegel.

Na een droogtijd van enkele weken, wordt de tegel gebakken op 1210°C en is daarna geschikt om buiten te hangen. Nadien kunnen ze afgehaald worden in ART10

Zelf meebrengen: schaar, breekmesje en foto of tekening.

Elke deelnemer ontvangt 1 tegel formaat A4, deze kan naar keuze in één geheel gebruikt worden of in verschillende stukken gesneden worden. Dus de foto moet kleiner zijn dan A4.

Datum: vrijdag 23/11 van 19:30 tot 21:30 uur
Locatie: ART10, Peperstraat 12 Tienen
Begeleiding: Nele Schildermans
Kostprijs: € 38, alle materiaal inbegrepen.
Geen voorkennis vereist.
Meer informatie en voorbeelden: in ART10!

Inschrijven kan door het storten van € 38 op rekeningnummer  BE08 1030 5685 5913 van ART10 met vermelding van je naam en workshop.
We behandelen de inschrijvingen in volgorde van betalen.  Uw gegevens worden verwerkt conform met ons privacybeleid.